Webbinarium Tema växtbaserad mat

Tid: Tisdag den 24 november kl 16-17.30

Arrangörer: Vi Konsumenter, WWF och Konsumentföreningen Stockholm

Länk till webbinariet https://www.kfstockholm.se/vaxt

För några år sedan ökade efterfrågan på ekologiskt kraftigt. Denna trend har stagnerat och ersatts med att många konsumenter väljer växtbaserade livsmedel, kanske i en förhoppning om att detta både kan rädda planeten och förbättra den egna hälsan? Industrin erbjuder ett rikt utbud av vegetariska och veganska produkter, men en stor del av vegetabilierna är importerade.Hur ska vi som konsumenter välja vegetariska produkter för att främja en hållbar utveckling? Hur ser utbudet ut? Var kommer råvarorna ifrån? Vilka krav ställer dagligvaruhandeln? Vilka krav ställer livsmedelsindustrin? Kan vi minska sårbarheten genom att odla och förädla växtbaserade råvaror i Sverige? Program:Inledning:Gunnela Ståhle, ordförande Vi Konsumenter

Vilka växtbaserade produkter finns på marknaden idag?Sören Person, Vi Konsumenter

Vad är innehållet i växtbaserade produkter?Björn Bernhardson, verksamhetsledare Äkta Vara

Hur vill WWF hjälpa konsumenter och upphandlare att handla hållbart växtbaserat?Anna Richert, matexpert Världsnaturfonden, WWF

Hur ser dagligvaruhandeln på hållbar växtbaserad mat?Emelie Hansson, hållbarhetsstrateg ICA 

Hur ska livsmedelsproducenter svara upp mot marknadens krav på växtbaserad mat?Agneta Påander, hållbarhetsdirektör Orkla Foods

Samtal – Hur ser framtiden ut för hållbar växtbaserad mat?
Anna Richert, WWF samtalar med Charlotta Szczepanowski, chef hållbarhet & kvalitet COOP Moderator:Minna Hellman, hållbarhetsstrateg Konsumentföreningen Stockholm

Välkomna!