Tyvärr måste vi ställa in vår resa nu på lördag till Fjärdhundraland
på grund av för få anmälningar.
Mat & människor pågår nu i helgen (20-21/9). Du som ändå vill ta dig dit och upptäcka fantastiska mathantverkare, gå in på https://www.fjardhundraland.se/matomanniskor/ där hittar du all information.
Hej Matmaffianmedlem!
Hösten är på ingång och med den går startskottet för höstens medlemsaktiviteter.
Som vanligt kan det dyka upp fler utöver programmet som presenteras HÄR.
I skrivande stund är inte alla detaljer spikade för höstens program, men här får ni en överblick när de kommer att ske. Separata inbjudningar och mer info kommer också att skickas ut för varje aktivitet.
Hoppas att vi ses!
Hälsningar styrelsen,
Carolina, Göran, Kinna, Linda, Lotta, Victoria, Ulrika
15 september: Rivjärnet läser
”På fest hos Frida Kahlo i det blå huset” av Guadalupe Rivera

”Vi kunde snabbt enas om att boken till detta tillfälle var irriterande dåligt skriven, hade fina bilder till sina recept som i sin tur hade ingredienser vi aldrig hört om. Boken var svår att få tag i, vilket drog ner betyget till en svag trea. Den födde ändå ett intresse för Mexiko som matland”, skriver Victoria Ek i Matmaffians Facebookgrupp.
11 mars: Rivjärnet läser
“Vegetarianen” av Han Kang

Victoria Ek, initiativtagare av Rivjärnet och tillika styrelsemedlem säger: ”Vegetarianen av Han Kang visade sig vara den perfekta bokklubbsboken. Vi vred och vände på perspektiven, var huvudpersonen stark eller svag, handlade boken om frigörelse eller misslyckande – eller båda? Stor diskussion och vi enades om att boken var mycket läsvärd, lättläst och hemsk. Och belyste mat och makt på ett bra sätt.”
14 mars: Lakritsprovning
Haupt Lakrits

Lakrits hos Haupt, en exklusiv och speciell afton i deras nyatestlab. Matmaffian är den första grupp som får komma dit för provning och genomgång av Haupts gastronomiska smaker.
Provningen kommer att hållas av lakritsexperten Tuija Räsenen som har ett unikt samarbete med Haupt. Med är också Rasmus Ragnarsson som efter ett ivrigt uteätande utvecklat smaker från världens Michelinkrogar i lakritspraliner.
24 mars: “Upptäck kraften i Chat GTP”
Digital snabbkurs med Bianca Brandon-Cox

Välkommen till en inspirerande och konkret minikurs om ChatGPT med Bianca Brandon-Cox, gästbloggare på Turismnytt och en erfaren användare av AI i arbetslivet.
8 april: Föreningsstämma på Restaurang Skörden

Utöver en kvarterskrog rymmer Skörden integrationsprojektet Chefs Camp där man kombinerar matglädje med karriärmöjligheter och hjälper unga att bli kockar i ett bristyrke.
Stämman hålls en trappa ner där Skördens vd Alexander Throne-Holst berättar om hur deras traineeprogram formar framtidens kockar.
Efter stämman serveras en tvårättersmiddag i Restaurang Framfickan på entréplanet. Till maten får vi lär oss mer om Rosenkvitten, även kallad Nordens citron, av Alexander Winqvist från företaget OmiOpi. Rosenkvitten är även en av ingredienserna i desserten.
24 april: Digital föreläsning
“Min resa i gastronomins tjänst“ med Anita Lindström

Anita Lindström är gastroagent, ordförande och medgrundare av Stellagalan samt projektledare och PR-konsult. Hon har mångårig erfarenhet från svensk gastronomi och att driva projekt/PR inom mat, hälsa och välbefinnande.
8 maj: Rivjärnet läser
“Winston Churchill: biografi över en gourmand“ av Catherine Heyrendt

Läs mer om alla aktiviteter HÄR.
Hjärtligt välkomna kära medlemmar önskar styrelsen!