Medlemsaktiviteter 2023

28 NOVEMBER Nyfiken på, intervju med Håkan Juholt om Silldiplomati
Håkan Juholt intervjuades av Göran Lager bl a om hur Håkan i sin senaste bok “Silldiplomati” ryter till om utfiskning och utrotningshotat samtidigt som han bjuder på silldrömmar, sillminnen och sill till julen.

Foto Göran Lager

7 NOVEMBER Jubileumsmiddag för Matmaffian 40 år
En glimrande kväll i Läkarsällskapets lokaler. Många medlemmar slöt upp när Matmaffian firade 40-årigt jubileum. En 3-rätters middag åts i Tore Wretmans anda. Tore Wretman var f ö den som kallade föreningen för Matmaffian, ett namn som sedan dess levt kvar. Styrelsen drog under middagen, mat- och nutidshistoria kring varje decennium. Kvällen blev mycket lyckad med riktigt många både gamla och nya medlemmar.
Fler bilder från eventet hittar du här, här och här

Delar av styrelsen fv med Lotta Strinnholm, Ulrika Ekström, Kinna Hård af Segerstad och Carolina Soudah.


27 SEPTEMBER köttprovning på Erth i Hötorgshallen
En mycket spännande kväll efter stängning i Hötorgshallen där vi bl a fick prova kött från djur på betat på Djurgården och andra fina hängmörade delar, läckra patéer med goda tillbehör och mycket gott vin. Många medlemmar var med på en väl genomförd kväll.

Fler bilder från eventet hittar du här


5 SEPTEMBER Middag på nyöppnande Restaurang Solen med en 3-rättersmiddag.
Många medlemmar slöt upp på middagen som arrangerades av Matmaffian på Restaurang Solen. Vi fick en dragning kring hur man tänkt när man byggt upp restaurangen samt satt menyn som jag spännande. Väl värt ett besök.

Fler bilder hittar du här.

Foto Lotta Strinnholm


24 AUGUSTI Studieresa till Torsåker Gård, Axfoundations centrum för framtidens mat.
Matmaffian gjorde ett mycket uppskattat studiebesök på Torsåker gård där viktig forskning och samarbeten bedrivs. Smakprover som gavs var bl a en kul hampapesto!

Foto Lotta Strinnholm


24 MAJ Årsmöte och middag på Stadshuskällaren
Fin middag och arrangemang ordnat av ordförande Lotta Strinnholm och kvällens mötesordförange Christina Möllen. Tillsammans med Ella Nilsson hade bokat och samordnat hela kvällen. Maria Stridh, ägare till bl a källarens restaurangverksamhet berättade om verksamheten och det instundande 100-årsjubileet i juni!

Tack för bild Liselotte Bonthelius


12 APRIL Örtprovning hos Cubegreen, Nobelberget, Sickla
Spännande örtprovning på Cubegreens som har vertikalodlingar i container. Deras örter finns att köpa bl a på Sabisfaltoversten. Men mest levererar de till finkrogarna i framför allt Stockholm. På så sätt blir finkrogarna mer miljövänliga. Inga långa transporter av t ex blommor och vackra blad. Den gula blomman på bilden var som en mindre explosion i munnen. Testa sezchuan peppar så förstår du hur det kändes.

28 FEBRUARI “Preferable Future of Food”
Inspirations- och samtalskväll där Ey Doberman delade med sig av deras insikter och där vi gemensamt reflekterade och diskuterade framtidens matsystem.
Plats: Münchenbryggeriet, Söder Mälarstrand.

31 JANUARI Nyfiken på: “Prisade Från Sverige märkningen som får oss att
välja svenskt”
. Zoom. Inspelad.

För att delta på föreningens medlemsaktiviteter behöver du vara medlem. Ansök här

Tidigare träffar