Medlemsaktiviteter 2024

Matmaffian läser
September (datum meddelas senare) Sargassohavet av Jean Rhys Lunch & samtal

Matmaffian läser
November (datum meddelas senare) Bröd & Mjölk av Karolina Ramqvist Lunch & samtal

22 MAJ besök hos Keramikern Calle Forsberg i Saltsjö-Boo

13 MAJ, föreningsstämma Matmaffian på Restaurangakademien

7 MAJ Matmaffian läser
Andra boken vi läser är Chokolat av Joanne Harris. Vi ses på lunch med bokdiskussion på Clarion Sign.

4 APRIL Afternoon Tea
Kristinehovs Malmgård är en fantastisk liten oas och konferensgård vid Hornstull anno 1790. Där träffades vi för afternoon tea arrangerat av Svensk-Brittiska föreningen. På menyn: mousserande, 3 klassiska sandwich, fruktkaka, hallonmazarin, scones, clotted cream, lemon curd, sylt- och såklart te. Föreläste gjorde Dr Paul Cleve från Exeter University som berättade om sin forskning kring afternoon tea som tradition, klass och kulturbärare. Maten var skapad av Sv-Br föreningens ordförande Helene Crosfield.

8 MARS Korvfestivalen
Matmaffian njöt av korv i alla dess former. Väldigt trevligt och inspirerande med engagerade utställare som bjöd på korv, tillbehör och sig själva. Korvfestivalen invigdes av Christina Möller och Jan Scherman.

5 MARS, PREMIÄR för Matmaffian Läser, Clarion Sign
Matmaffian startar bokklupp på Viktoria Eks initiativ. På första lunchträffen kom 6 deltagare.

Alla var överens om att vi borde ha ett alldeles eget betygsystem och Marie Törnblom kom då med ett alldeles lysande förslag: Rivjärn. Dagens bok “Lektioner i kemi” av Bonnie Garmus fick 3,6 rivjärn av 5 möjliga när alla hade röstat.

9 FEBRUARI Ostdagen, Winjas och Ostfestivalen
Ost i långa rader. Matmaffian ägnade stora delar av fredagen åt just ost. Först med Dennis Primmer, utmärkt guide i ostvärlden hos Wijnjas och sedan på Ostfestivalen där vi hittade fantastiska småysterier som försynt bjöd till provsmakning av sina konstverk. Detta bland etablerade storproducenter som också tagit fram ostar de är mest stolta över. God uppslutning, bra stämning och trevligt umgänge.

29 JANUARI Nyfiken på: Digital intervju med Jim Löfdal, Embla Hongkong
Göran Lager intervjuade denna gång kocken från andra sidan jorden, en doldis inom gastronomin. Det som Jim har med sig där borta är idén om det nordiska, idén om att fiskar och skaldjur som simmar i kalla hav är bättre än de som simmar i värmen, att våra smaker kan utmana de flesta andra kök. Restaurangen Embla är redan välkänd.