På en av sensommarens mest heta dagar den 28 augusti gjorde Matmaffian ett Italienskt besök på Gelaterian SNÖ i Vasastan.
Med svetten drypande passerade 20-talet matmaffiakvinnor den långa kön av glassentusiaster för att sätta sig till bords i den inre restaurangen.
Här hälsade svenske mästaren i Gelato Kenneth Erlandsson oss välkomna på en glassprovning med inledande prosecco toppad med vaniljglass.
Inledningsvis serverades vi en av Kenneths hustru Cinzia fantastiska hemlagade pasta bolognese toppad med smältost och basilika. Känslan av att befinna sig på en Italiensk Trattoria var påtaglig.
Kenneth berättade om sin ”Gelatoresa” som en gång började på Sardinien. Han har en bakgrund som kock och krögare innan han startade Bullandö Glassfabrik i Stockholms skärgård.
Men senare år har glass och Gelato tagit alltmer plats i hans tillvaro. Våren 2016 blev han Sveriges första officiella glassmästare. Förutom detta är han dessutom Sveriges representant i Gelatouniversitetet i Bologna där han undervisar i glasstillverkning.
Text och Bild: Margareta Jeding Ivert