Bakkurs online med konditor Mia Öhrn

Nu börjar vi värma upp med att ”ses” på nätet . T o m baka avancerade kakor.

Som avslutning på internationella Kvinnodagen den 8 mars, plockade 16 medlemmar i Matmaffian fram ingredienser för att tillsammans med konditor Mia Öhrn ge sig på att baka Choux au craquelin. En petit choux med mördegslock som fylls med citronkräm är den snabba vägen att beskriva den lilla skapelsen. 

Kärt barn har också många namn. I ”Sju sorters kakor” hittar man ett recept under Mariabollar där man även säger att kakan går under namnet Tebollar! Men då med vaniljkräm! 

Det kokades, rördes och vispades över hela skärmen från de olika köken. Fördelen med denna form av träff är ju att vi kan ses oavsett om man bor i norr eller syd.

Bakom det mycket uppskattade arrangemanget stod Malin Landqvist med idé från Ami Hovstadius.

Mia som själv befann sig i Matlabbet, som hon driver vid Hornsbergs Strand, hjälpte oss på sitt härligt positiva sätt igenom de inte helt enkla momenten av bakkursen. Vi kunde fråga och få hjälp. 

Det lämnades dessutom utrymme för lite utbyten av minnen mellan medlemmarna. T ex berättade Mia när hon tog över Matlabbet efter grundarna Ingrid Persson och Lisa Förare Winblad.

Ett stort tack till Mia för en härlig kväll i Coronatid.

Text: Margareta J Ivert

Skärmbild Margareta J Ivert

Bakelse: Michael Krantz