Mat och hälsa ur ett hållbart perspektiv

Den 13 november träffades vi på Stadshuskällaren för en mycket god och spännande vegetarisk lunch signerad Stadshuskällarens kök. Maten var beställd att matcha dagens tema
”Mat- och hälsa ur ett hållbart perspektiv”.

Vi bjöds på variation på rotselleri samt skogssvamp. Det var både mos, bakad rotselleri och råhyvlade, picklade rotsaker. Till det
serverades smörstekt skogssvamp och en lätt gräddig skysås.

Kaffe och kaka inmundigades medan dagens föredragshållare Victoria Bignet – doktorand vid Stockholm Resilience Centre – berättade om hur vi kan leva med en både hållbar och
hälsosam kosthållning. Vi fick ett fördjupande föredrag kring komplexititen i frågan men även hoppfulla och konkreta lösningar för framtiden.

Vid dagens träff fick medlemmarna även ta med sig en gäst. Vi gläds åt de inbjudna som närvarade!

Totalt var vi runt 40 personer.

Tack till Stadshuskällaren för fint mottagande och de vackert dukade borden!

Text: Malin Landqvist

Foto: Cecilia Öster