Den 8 juni träffade vi i en livesändning på Facebook och ”Matmaffian på nätet”, Tove Oskarsson Henckel, som intervjuade Tareq Taylor på hans restaurang Kockeriet i Malmö. En intervju som i mångt och mycket speglade restaurang- och matvärldens svåra tid under Corona, hans tävlingsinstinkt, nyfikenhet och äventyrslusta.
Tareq beskrev behovet av att ”tanka glädje” för att kunna vara kreativ. Hur svårt det var, men att den gemenskap som de inom hans professionella matvärld ändå känner. En förutsättning för att ta sig igenom.
- Det värsta idag är känslan av att inte bli sedd – att inte höras. Beslutsfattarna tycks inte inse vad som verkligen händer inom restaurang- och matvärlden sade en upprörd Taylor.
Intervjun speglade hans frustration, vånda men också en framtidstro, om än med ett annorlunda förhållningssätt. Begränsade sittplaster, rädsla och möjligheten att röra sig fritt. Men också tron att människors känsla av närhet till Krogen, även om man inte går där ofta, kommer bli alltmer påtaglig.
- Vi måste lära oss leva i den här verkligheten.
Han berättade om sin Morfar som den första influencern i sitt liv, behovet att söka kickar i tillvaron. En olycka i höstas höll på att sluta mycket illa, hur intresset för trädgård- och mat från trädgårdarna tog sin början.
”Tack alla ni som har ett engagerat intresse för den gastronomiska världen, utan er finns inte vi”, avrundade Tareq den timslånga intervjun på Facebook
Du som missade sändningen: Gå in på FB och ”Matmaffian på nätet”. Där kan du ta del av hela intervjun igen.
Det enda du behöver göra är att se till att du har Facebook och är medlem i vår slutna grupp ”Matmaffian på nätet”, där du kan se intervjun. Om du inte är medlem i gruppen, kontakta margareta@dyad.se så bjuder jag in dig till gruppen.
https://www.facebook.com/groups/Matmaffianpanatet/
Margareta Jeding Ivert