Den 11:e oktober arrangerades en vatten och vinprovning. Den välbesökta träffen hölls på den lilla restaurangen Delphine & Edouard.
Där Edouard berättade om bakgrunden till att det franska paret från Paris öppnade restaurang i Stockholm. Han bjöd på viner och Delphine stod i köket och lagade smårätter.
Kvällen inleddes av att Charlotte Klippmark gav en spaning och förklarade varför vi lagt träffen på just Delphine & Edouard. Hon berättade också om att hon ser en ny målgrupp ”unga tanter” växer som har intresse på just mat vin men också på alkoholfria alternativ.
Huvudfokus denna kväll var vin- och vattenprovning med Sveriges första vattensommelier Jeanette Fili från Minvino tillsammans med affärspartner Petra Ranhem. De lät oss prova på att vatten kan vara mer än bara vatten.
Jeanette guidade oss i en vatten och vinprovning samt visade på hur olika vatten påverkar vinupplevelsen.
En av insikterna är att olika nivåer av mineralämnen i vatten skapar en smakupplevelse – som gör att vatten även kan ses som en dryck – där låga halter mineralämnen rensar smaklökar effektivt och påverkar hela vin och matupplevelsen.
Det var också spännande att få lyssna på Jeanettes och Petras arbete med att starta företaget och framtagandet av deras egna vatten.
Text och foto: Cecilia Öster