Mattrender i spåren av pandemin

Den 1 februari ”bänkade” ett dryga trettiotal Maffiavänner sig  vid sina datorer, Ipads och telefoner för att via Zoom ta del av Lennart Wallanders (VD för Food & Friends) 17:e  trendspanarrapport kring mat. En rapport starkt präglad av Coronapandemin. 

Titeln ”Cheers to disaster” ger oss en inblick i en annorlunda framtid inom restaurang-, cafe´-och hotellvärlden. 

Med nyckelord som Distance Dining – avstånd vid borden, Hemmet – där vi tillbringar alltmer tid kring mat. Vi söker recept på välkända gamla rätter. Inte mindre än 174 % av receptsökningar var förra året på Hasselbackspotatis!!!

Otalig tid läggs på bordsdukningar och försäljningen av pappersservetter har rusat i höjden.

Restauranger skapar nya former av uteplatser, t ex små ensällskapsväxthus i anslutning till huvudrestaurangen. Välkända lyxrestauranger säljer hamburgare och pizzor i ny tappning för att överleva. Starka varumärken och ekologiskt närodlat vinner terräng. 

Vi kommer att spendera allt mer pengar på mer eller mindre nödvändig hemelektronik.

Ja, otaliga områden har påverkats och kommer att påverkas visar den mycket intressanta rapporten.

Träffen avslutades med en frågestund med Lennart Wallander. 

För dig som kanske vill skriva om rapporten eller du som inte kunde vara med på Zoom-träffen, bifogar vi  nedan Food & Friends Pressmaterial .

Text och skärmfoto. Margareta Jeding Ivert

Trendspaning 2021 pdf

Cheer to disaster pdf