Kreativ årsmötesmiddag i slutfasen av pandemiperioden

Christina Möller höll i årsmötesklubban
Christina Möller höll i årsmötesklubban.

Den 18 maj var det så dags för årets årsmöte och sedvanligt i maj.  2020 års pandemi innebar att det årets årsmöte förlades till oktober. Solen sken men istället genomfördes mötet online tillsammans med 40 talet medlemmar,.

Årsmötesproffset Christina Möller höll i trådarna på sedvanligt galant sätt från sin hemmafront.

I boxen ”gömde” sig en liten rulle Kak-bites att grädda några minuter.
I boxen ”gömde” sig en liten rulle Kak-bites att grädda några minuter.

Vår avgående ordförande Cecilia Öster löste frågan hur vi skulle få någon form av årsmötesmiddag på ett lite annorlunda och mycket uppskattat sätt.  

Vi vet alla att det gångna året har varit tufft för restaurangbranschen. Men kreativiteten har funnit nya vägar för många inom branschen att överleva.

En bland de kreativa är Jens Dolk, Daniel Roos och Hanna Normark som driver lunchrestaurang K-Märkt i Garnisonen i Stockholm. Idén med en AW box som tagit form under pandemiåret 2020 och som blivit en klart lyckad satsning att nå ut med till föreningar och företag.

Cecilia kontaktade K-märkt som blev avsändare till den mycket  uppskattade AW box som våra medlemmar kunde sitta och mumsa på under årsmötet.

De som anmält sig till årsmötet fick sig tillsända med post  denna box med diverse smått och gott dagarna före mötet. 

Popcorn med skakkrydda, Marcon mandlar, Salta kak-bites med smak av parmesan och rosmarin (med en instruktion hur de skulle tillredas före mötet, även bakplåtspapper ingick!), oliver samt en bit parmesan med tillhörande fikon/blodapelsinmarmelad. Därtill en uppskattad Sparkling non alcoholic rosé som tillfredsställde de flestas smaklökar.

Hur nästa årsmötesmiddag kommer att se ut, kan vi bara gissa oss till.

Text och bild: Margareta Jeding Ivert